Červená
Máte na výběr z 15 druhů červeného čepovaného vína. Vždy je naraženo 8 druhů, které stále obměňujeme.
Zweigeltrebe vinařství Vajbar
(Příjemná vůně sušených švestek, harmonická, bohatá chutˇ se sametově jemnými tříslovinami okouzlí všechny milovníky červených vín. Výborně se hodí k pečenému bažantu a tmavým masům.)
André vinařství Vajbar
(Nová moravská odrůda, která vznikla křížením odrůd Frankovka a Svatovavřinecké v roce 1977. Dává vína s intenzivní červenou barvou, vůní připomínající jižní typy vín a bohatou, tříslovitou chutí. Výborně se hodí k různým úpravám tmavého a uzeného masa)
Frankovka vinařství Baloun
(Původ odrůdy není přesně znám. Pikantní víno granátově červené barvy. V dobrých ročnících má vůni po čokoládě. Jako stvořené ke specialitám z hovězího masa)
Modrý Portugal vinařství Vajbar
(Víno je většinou světle červené barvy a jemně ovocné. Kyseliny jsou jemnější a vcelku je to lehčí a jednoduché víno. Podle polohy a roku však může být překvapivě plné a sametové. Ve vůni jsou typické jemné květinové tony. Pro nižší obsah kyselin je řazeno k lehčím typům s harmonickými rysy. Je dobře pitelné. Vhodné k plným a charakteristickým úpravám drůbežího i jiného masa a nearomatickým sýrům)
Svatovavřinecké vinařství Baloun
(Ve vůni vynikají charakteristické ovocné tony, povidla a sušené švestky. Vhodné ke kořeněným vepřovým pokrmům, tmavým masům, zvěřině či drůbežím pokrmům)
Vranec - země původu: Makedonie
(Typická odrůda pěstovaná na Balkáně. Silné, plné víno s postřehnutelnou hořčinkou a ovocnou vůní. Vhodné ke zvěřinovým specialitám a barbecue.)
Syrah - země původu: Španělsko
(Atraktivní,vysoká, jiskrná purpurová barva, půvabná vůně borůvek. V chuti vyniká krémově středně plná tělnatost vína v souznění s jemností třísel. Vynikající kombinace ke kořenitým dušeným masům s lahodnou omáčkou, paštikám, sýrům nebo ke grilovanému kuřecímu masu)
Malbec - země původu: Argentína
(Povedené velmi tmavé, purpurově červené víno bohatě naplněné vůněmi lesních bobulí, tmavého peckovitého ovoce, švestek a s lehkým tonem pryskyřice. Velmi přizpůsobivá chutˇ, kořenitost a vyrovnaný tanin umožňuje vychutnat toto víno s velmi kořeněnými pokrmy)
Carmenere - země původu: Chile
(Je odrůda původem z Bordeaux, která v Evropě vymizela na konci 19. století a byla znovu objevena před pár lety v Chile. Víno má intenzivní rubínově červenou barvu a bohaté aroma. Víno je velice variabilní a ideální k různým druhům masových pokrmů, ryb a těstovin.)
Crianza - země původu: Španělsko
(Španělské víno Crianza znamená zrání v sudu. Toto označení španělského vína se týká červených vín z vybraných hroznů. Víno Crianza obvykle popisuje vína zrající v sudech barrigue během období od 6 do 12 měsíců)
Cabernet Sauvignon - země původu: Španělsko
(Těžké víno. Ve vůni je typický červený rybíz, lesní ovoce i tony tabáku a čokolády. Vhodné k pikantním úpravám hovězího masa, ale i sýrům s bílou plísní, kozím i ovčím sýrům.)
Merlot - země původu: Španělsko
(Klasická francouzská odrůda pěstovaná po celém světě. Plné víno sametově ovocné chuti. Vůně připomíná vyzrále švestky nebo ostružiny. Obsah tříslovin je nižší než u Cabernetu S. V gastronomii je velmi vhodné k těstovinám, k bílým i tmavým masům a sýrům.)
Alibernet vinařství Velké Pavlovice
Příjemné suché plné víno cabernetového charakteru. Vyšlechtěno na Moravě křížením odrůd cabernet franc a alicante.
Cabernet Moravia vinařství Velké Pavlovice
Cabernet Moravia je mladá odrůda, Morava. Odrůdu vyšlechtil Lubomír Glos v Moravské Nové Vsi křížením odrůd Cabernet Franc a Zweigelterebe.
Dornfelder vinařství Bisenc Bzenec
Víno je výborné kvality, intenzivní tmavočervené barvy, jemně aromatické, ovocité vůně a extraktivní až tělnaté chuti s doznívajícím vjemem po kyselinách, dle ročníku až velmi výrazným. Ceněno pro zvyšování barevnosti červených vín i pro zrání v sudech barrique.
Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1955 v Německu, křížením odrůd Helfensteiner a Heroldrebe.
Neronet
Nová odrůda až černé barvy, intenzivní vůně do alkoholizovaných višní. Víno má v chuti velmi výrazné tóny borůvek.
Kagor
Červené dezertní víno, vyrobeno z odrůdy cabernet-sauvignon. Víno je dolihováno, bez přídavku cukru.Chuť plná, s primární vůní červeného rybízu. Kombinace s jídly: předkrmy, deserty, ke kávě nebo čaji.
Víno Kagor je od nepaměti doporučováno jako lek a elixír života. Na zdraví má mnoho pozitivních účinků a prokazatelné efekty má:Na čištění krve, na zvýšení hemoglobinu, jako protinádorový faktor, při nachlazení.
Pro více informací vstupte do eshopu www.dobrevinopraha.cz